30.6.2024. 8:35
1
Svaka riječ Radeta Bogdanovića u Srbiji, ali i regionu glasno odjekne: "U mom Sarajevu je toliko bilo grmljavine i toliko je sijevalo, pa nas ništa nije udarilo. Po ovoj logici, nikad ne bismo igrali fudbal"
Rade Bogdanović je na neki način centralna figura Evropskog prvenstva u Srbiji, naravno uz Dragana Stojkovića. Sarajalija je na sebe privukao ogromnu pažnju te se svaki njegov nastup prati sa dosta pažnje.

Bogdanović je do sada uglavnom na svoj originalni način prozivao reprezentaciju Srbije, igrače i Stojkovića, a sada je na red došla i u UEFA.

Utakmica osmine finala između Danske i Njemačke je bila prekinuta skoro sat vremena zbog grmljavine, teških padavina te su zvaničnci odlučili da je život aktera ugrožen.

Sva dešavanja na stadionu u Dortmundu Bogdanović je prokomentarisao na sebi svojstven način. Spomenuo je Sarajevo te odluku sudije Michalea Olivera nazvao bespotrenom.

"Hvala Bogu pa sam živ i zdrav, u mom Sarajevu je toliko bilo grmljavine i toliko je sjevalo, pa nas nikad ništa nije udarilo", rekao je Bogdanović te dodao:

"Po ovoj logici, mi nikad ne bismo igrali fudbal. Potpuno bespotrebno, ali je pomoglo Nijemcima."

Kao što je poznato Bogdanović je rođen u Sarajevu gdje je i počeo svoju fudbalsku karijeru pošto je bio član Željezničara. Za Plave je nastupao četiri godine.

Što se tiče samog prekida utakmice jedan od zagovornika da se zaustavi igra bio je i selektor Danske Kasper Hjulmand. Razlog je događaj od prije 15 godina.

Kada je Hjulmand bio pomoćnik u Nordsjaellandu tada je igrača ovog kluba Jonathana Richtera tokom utakmice pogodila munja te je ostao 10 dana u komi.

Liječnici su uspjeli oživjeti Richetera, ali mu je lijeva noga amputirana od koljena ka niže da bi preživio.

Inače, domaćin Eura je prošao dalje trijumfom 2:0 uz niz kontroverznih odluka. Strijelci u drugom poluvremenu su bili Kai Havertz iz penala te Jamal Musiala, prenosi Sportsport.ba.

(Ajdin B.)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.