19.6.2024. 11:59
0
Kevin Punter novi košarkaš Barcelone
Bivši igrač Partizana Kevin Punter potpisao je na jednu sezonu sa Barcelonom.

"Kevin Punter je novi Barcin košarkaš. Igrač američkog porijekla, visok 1.93 metra i sa srpskim pasošem, potpisuje jednu sezonu sa timom kojim će rukovoditi novi trener Joan Peñarroya. Punter, stara čežnja Blaugrane, stiže sa puno ambicija nakon što je prošlog ljeta bio veoma blizu da postane igrač kluba. Dolazi iz beogradskog Partizana, ekipe u kojoj je igrao posljednje tri sezone. Sada će ovaj bek sa mnogo poena u rukama biti jedna od glavnih ofanzivnih referenci tima Barcelone u sezoni 2024/25", navodi klub.

Po završetku sezone, igrač je u Sjedinjenim Državama, odakle je poslao poruku navijačima: Stvarno želim da budem u Barceloni, veoma sam uzbuđen zbog sljedeće sezone i nadam se da ću dati sve najbolje. Vidimo se uskoro i naprijed Barca!”

"Punter, koji će 25. juna napuniti 31 godinu, svestrani je bek koji može da zamijeni plejmejkera ako je potrebno. Također važi za jednog od najboljih strijelaca u Evropi i ističe se po tome što se ne krije kada najviše 'gori'. Kapiten je Partizana, on je tamo bio pravi idol, a sada će doći vrijeme da to bude i u Blaugrani", dodaje se.

Prošle sezone je u Euroligi na 28 odigranih utakmica upisao po 15 poena, 2,6 asistencija i 14,2 je index.

(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.