12.6.2024. 22:25
0
Real Madrid prvak Španije: Nova odlična partija Džanana Muse
Košarkaši Real Madrida vratili su titulu prvaka Španije u Madrid. Nakon što je Barcelona prošle godine u finalu play-offa bila bolja od Kraljeva, sada je Real u finalnoj seriji deklasirao Murciju sa 3:0.

Nakon dvije pobjede pred domaćim navijačima Džanan Musa i društvo su potvrdili dominaciju i na gostovanju. Večeras su slavili sa 84:73.

Domaći su bolje otvorili utakmicu i prvu četvrtinu riješili su u svoju korist sa dva poena prednosti (19:17). Do odlaska na odmor prednost su povećali na osam poena (40:32).

Real se probudio u trećoj četvrtini, kada je za deset minuta ubacio više nego u prve dvije dionice (34:16) i otišao na dvocifrenu prednost (56:66).

Murcija se nije predavala u posljednjoj četvrtini, ubrzo je prepolovila zaostatak, ali su se Kraljevi uspjeli odbraniti i stići do treće pobjede za novu titulu.

Musa je ponovo bio jedan od najefikasnijih igrača Reala. Ubacio je 18 poena, uz po četiri skoka i asistencije.

(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.