10.6.2024. 22:34
0
Odlična partija Muse u pobjedi Real Madrida: "Kraljevi" na korak od titule prvaka
Košarkaši Real Madrida pobijedili su Murciju sa u drugoj utakmici finalne serije play-offa ACB lige sa 79:63 i sada su na pobjedu od nove titule.

Real je prvi meč prije dv dana dobio sa 84:76, a ni večeras nije imao puno problema, mada se gost dobro držao dobrim dijelom susreta.

Madriđani su vodili od samog starta, ali bila je to uglavnom manja prednost od nekoliko poena razlike. Na kraju prve četvrtine bilo je 18:15, da bi početkom drugog dijela Murcia stigla do preokreta.

Rezultastka klackalica u narednih nekoliko minuta, no onda serija Kraljeva koji odlaze na plus 10, pa su na poluvremenu vodili 40:30.

Murica se nije predavala, popolovila je zaostatak do ulaska u zadnju dionicu, ali Real opet parvi seriju. stiže do dvocifrene prednosti. Murcia nije smogla snage da napravi nešto više i bilo je jasno da će Real voditi 2:0 nakon prva dva meča.

Serija se seli u Murciju, ali Realu treba još jedna pobjeda da ponovo osvoji titulu. Trebalo bi se dogoditi veliko čudo da Madriđani to ne naprave.

Bh. reprezentativac Džanan Musa bio je drugo ime susreta sa 13 poena i pet skokova te dvije asistencije. Rudy Fernandez je ubacio 14 poena uz šest skokova, a Campazzo, Hezonja i Yabusele po 9 poena. Na drugoj strani Sleva 13, a Kurucs 11 poena.

Skromna košarkaša predstava, pa se može zaključiti da je Real bez previše problema došao do 2:0 i samo je pitanje kada će ovjeriti trofej. Sljedeći meč igra se 12. juna. To će ujedno biti posljednji meč za Real u ovoj sezoni.

(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.