25.6.2024. 13:34
0
Opasno se zahuktava priča oko prelaska Edina Džeke u Hajduk: Poznati talijanski novinar objavio detalje
Edin Džeko u Hajduku? Prošle sedmice zvučalo je kao vic, a posljednjih dana priča postaje sve ozbiljnija.

Tako bar tvrde mediji, odnosno nosinari koji su upućeni u zbivanja na evropskoj fudbalskoj pijaci.

Italijanski novinar Nicolo Schira, koji je inače prvi najavio da će Ivan Perišić doći u Hajduk u prošlom zimskom prijelaznom roku, objavio da Hajduk želi dovesti Edina Džeku te da mu je ponudio ugovor do ljeta 2026. godine.

Navodi da sportski direktor Nikola Kalinić i trener Gennaro Gattuso aktivno rade na tome da napadača privole da dođe u klub. Također, napisao je da je konačna odluka u rukama novog trenera Fenerbahčea Josea Mourinha.

Džeko ima ugovor sa Fenerbahčeom do ljeta naredne godine. Već je počeo pripreme sa turskim viceprvakom, ali ne bi bilo prvi put da u i prije starta sezone "raskine saradnju" sa Mourinhom. Dogodilo se to prije tri godine kada je Special One stigao u Romu, a Džeko, nakon što je odradio pripreme, otišao u Inter (14. augusta 2021. godine).

Prošle sezone Džeko je za Fener odigrao 46 utakmica i ima učinak od 25 golova i deset asistencija.

(Ajdin B.)
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.