28.6.2024. 18:28
0
UEFA poslala kući sudije koje su pravile greške
Eksperiment s dovođenjem sudija s drugog kraja svijeta nije se pokazao dobrim rješenjem za UEFA-u.

Argentinac Facundo Tello i njegovi pomoćnici više neće suditi na Evropskom prvenstvu nakon što su napravili neke velike greške na utakmici 3. kola između Škotske i Mađarske.

Škotski selektor Steve Clarke izgubio je živce nakon što Tello nije vidio navodni prekršaj Willieja Orbana na Stuartu Armstrongu, a na Euru više neće arbitrirati ni argentinski VAR sudac Alejandro Hernandez koji nije slijedio UEFA-ine instrukcije u spomenutoj situaciji.

No, to nije sve, jer UEFA-ini sudijski šefovi smatraju da je i udarac laktom Granta Hanleya na Mađara Endrea Botku također mogao biti okarakteriziran kao kazneni udarac.

Engleski tabloid Sun piše da je šest od 19 sudijskih timova poslano kući, a među njima su Tello i njegovi pomoćnici Gabriel Chade i Ezequiel Brailovsky. Očekuje se da će UEFA tokom dana objaviti koje sudije ostaju za eliminacijsku fazu.

Clarke nije skrivao ogorčenje suđenjem i nije se libio to javno kazati.

"On je iz Argentine, zašto bih ga bilo što pitao? Vjerovatno ni ne govori jezik. Ne znam. Zašto je ovdje? Zašto tu nije bio evropski sudija", riječi su škotskog selektora zbog kojih bi ga UEFA mogla kazniti.

Inače, UEFA i CONMEBOL sklopili su sporazum o razmjeni sudija na velikim takmičenjima, te je italijanski sudija Maurizio Mariani sudio na utakmici SAD i Bolivije na Copi America.

(Erna H.) 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.