28.6.2024. 12:43
0
Lejla Njemčević sutra nastupa na drugom Svjetskom kupu u Francuskoj
Najbolja bosanskohercegovačka biciklistkinja Lejla Njemčević sutra nastupa na drugom Svjetskom kupu u maraton disciplini, koji se održava u Francuskoj.

Bit će to do sada najteža utrka Svjetskog kupa dužine 100 kilometara sa 5.000 metara visinskog uspona. Na prvom Svjetskom kupu u Češkoj, Njemčević je zauzela drugo mjesto i time ispunila direktnu normu za nastup na Svjetskom prvenstvu koje se održava krajem septembra mjeseca u Sjedinjenim Američkim Državama.

"Sigurna sam da će ovo biti jedna od najtežih utrka u mojoj karijeri, očekuje nas 5.000 metara uspona i nekoliko puta se penjemo na vrhove preko 2.000 metara nadmorske visine. Očekuje nas sunčano vrijeme tako da će tempiranje i hidratacija biti od velikog značaja. Pripreme sam odradila na našoj olimpijskoj planini Bjelašnici i sa velikim samopouzdanjem očekujem sutrašnji start", rekla je Njemčević.

Očekivano vrijeme najbrže takmičarke za sutrašnju utrku predviđeno je za nešto više od sedam sati.

Naredno takmičenje za Lejlu Njemčević je Balkansko prvenstvo koje se održava na Blidinju, saopćio je direktor MTB reprezentacije Bosne i Hercegovine Amar Njemčević.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.