28.9.2023. 10:16
0
Lejla Njemčević osvojila UCI Svjetski kup u brdskom biciklizmu
FOTO: ARHIV
Najbolja bosanskohercegovačka biciklistkinja Lejla Njemčević osvojila je UCI Svjetski kup u brdskom biciklizmu.

Najbolji svjetski takmičari u brdskom biciklizmu takmičili su se u završnoj rundi UCI (Svjetsko biciklističko udruženje) kupa na napornoj i klizavoj stazi dugoj 100 kilometara u Snowshoeu, u Sjedinjenim Američkim Državama.

Prva je kroz cilj prošla Amerikanka Rae Hannah Otto s vremenom 5:48:31. Druga je bila Kanađanka Haley Smith sa zaostatkom od 5.13 sekundi. Treće mjesto je zauzela Litvanka Katazina Sosna (+08:28), a četvrto Lejla Njemčević (+17:45).

Iako četvrta na ovoj trci, Njemčević je u ukupnom zbiru bodova tokom cijele serije osigurala prvo mjesto i osvojila titulu šampiona 2023. godine.

(Erna H.) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.