21.5.2024. 19:05
0
Loše vijesti za Borac iz Armenije: Morat će navijati za Real Madrid u finalu Lige prvaka, a evo i zašto
Fudbaleri Borca sinoć su osvojili titulu prvaka Bosne i Hercegovine, te će predstavljati našu zemlju u kvalifikacijama za Ligu evropskih prvaka.

Još je neizvjesno da li će Banjalučani biti nositelji u prvom pretkolu. "Pitaju" se još dvije lige - Armenija i Albanija, a iz jedne su danas stigle loše vijesti za našeg šampiona.

Borac navija da Noah osvoji titulu, ali je ova ekipa danas doživjela težak poraz od Pyunika u derbiju 35. kola - 3:0. Ovim trijumfom Pyunik je preuzeo lidersku poziciju, ima dva boda više i ako u posljednjem kolu zadrži prvo mjesto, ova ekipa će biti nositelj i "izbacit" će Banjalučane sa liste ekipa koje će na žrijebu biti u povlaštenom položaju.

Kada je u pitanju Albanija, potrebno je da titulu ne osvoji ekipa Partizani.

Ukoliko bi se poklopio jedan rezultat Borac trenutno ne bi imao status nositelja, ali bi ga mogao dobiti nakon finala Lige evropskih prvaka u kojem će snage odmjeriti Real Madrid i Borussija Dortmund.

Banjalučani će navijati za Kraljeve, jer bi u slučaju njihovog trijumfa došlo do pomjerenja u kvalifikacijama, te bi jedan od nositelja bio prebačen direktno u drugo pretkolo, a otvorilo bi se novo mjesto na Borac među nositeljima.

U slučaju da Pyunik i Partizani osvoje titule, u tom slučaju Borac nema šanse da bude među nositeljima na žrijebu zakazanom za 18. juni, prenosi Faktor. 

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.