15.6.2024. 11:40
0
Dodjelom unikatnih pehara završeno Evropsko rafting prvenstvo Konjic 2024
Evropsko rafting prvenstvo Konjic 2024. završeno je spektakularnom ceremonijom dodjele nagrada, gdje su proglašeni najuspješniji učesnici nakon trodnevnog takmičenja na rijeci Neretvi.

Ovaj izuzetni sportski događaj okupio je 30 ekipa iz 12 država, koje su se takmičile u disciplinama slalom, RX i spust.

Medalje i unikatne drvorezbarske pehare, rad konjičkih drvorezbara, učesnicima su uručili gradonačelnik Konjica Osman Ćatić, prvak Evrope u bodibildingu i fitnesu Adnan Alagić, privrednik godine Jasmin Badžak i predsjednik Svjetske rafting federacije Danilo Barmaz.

Sudije na Evropskom rafting prvenstvu bile su iz sedam država, a predstavnici Svjetske rafting federacije uputili su čestitke za uspješno organizovano takmičenje.

Samir Krivić, direktor Evropskog rafting prvenstva Konjic 2024., zahvalio se svima koji su na bilo koji način pomogli u organizaciji ovog visokokvalitetnog takmičenja, izrazivši očekivanje da se ova priča nastavi i u budućnosti. Također je istakao nadu da će noćna staza postati novi turistički brend u budućnosti.

Prvenstvo su organizovali klub „Rafting River Guide“ Konjic i Garden City Hotel Konjic, uz odobrenje Svjetske rafting federacije (WRF), a pod pokroviteljstvom Grada Konjica, u sklopu Dana grada Konjica.

Takmičarski dio je zvanično završen jučerašnjom ceremonijom, a u sklopu Evropskog rafting prvenstva će danas biti organizovana biznis regata na Neretvi, za sve koji su pomogli u održavanju ovog takmičenja, čime će zvanično biti zatvoreno Evropsko rafting prvenstvo Konjic 2024.

Muška kategorija:

Zlato: Francuska 1
Srebro: Slovačka
Bronza: Hrvatska 1

Ženska kategorija:

Zlato: Češka 1
Srebro: Italija
Bronza: Češka 2

Mješovita kategorija:

Zlato: Italija 1
Srebro: Češka 2
Bronza: Italija 2
Pararafting kategorija:

Zlato: Italija
Srebro: Rumunija
Bronza: Ukrajina

(NAP)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.