21.6.2024. 10:04
0
Nekadašnji hrvatski reprezentativac Jerko Leko blizu klupe Veleža
Nekadašnji hrvatski reprezentativac i najdugovječniji trener Prve HNL Jerko Leko je jedan od najozbiljnijih kandidata za preuzimanje Veleža.

Nakon raskida saradnje sa Deanom Klafuričem, čelnici Veleža su krenuli u potragu za njegovim nasljednikom.

Mnogobrojna trenerska imena se povezuju sa Rođenim, a neslužbene informacije govore i da je bivši hrvatski reprezentativac Jerko Leko jedan od kandidata.

44-godišnjak je već tri godine na klupi Jaruna, a prethodno je kraći vremenski period radio u zagrebačkoj Lokomotivi i Hrvatskom Dragovoljcu.

Četiri godine je Leko proveo kao trener U19 ekipe Lokomotive s kojom je bilježio jako dobre rezultate.

Ekipu Jaruna Leko je vodio u 96 utakmica i ima učinak od 35 pobjeda, 23 remija i 38 poraza.

Leko je samo jedan u nizu kandidata za novog trenera mostarskih Rođenih i vidjet ćemo ko će na kraju preuzeti užarenu klupu ovog tima.

Novi trener biće imenovan večeras i ukoliko se ne dogodi nešto nepredviđene biće to Leko.

On će povest Velež u jako težak evropski izazov. Rođeni će nastupati u prvom pretkolu konferencijske lige i rival im je Inter Escalades iz Andore.

I dok su u ovom dvomeču apsolutni favoriti Rođene u 2. pretkolu čeka grčki velikan AEK i to će biti sasvim sigurno veliki izazov za bh. tim.

(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.