4.6.2024. 16:30
0
Velež doveo drugo pojačanje za novu sezonu
Mostarski Velež angažovao je drugo pojačanje za predstojeću sezonu.

Tonći Mujan (28) je danas potpisao ugovor sa Veležom, a prethodno je Rođene pojačao Karlo Išasegi (23).

Mujan, koji igra na poziciji krilnog napadača, je potpisao ugovor sa timom iz Mostara do kraja naredne sezone uz mogućnost produženja na još jednu godinu.

“Novi igrač Veleža je rođen u Šibeniku 19. jula 1995. godine, a karijeru je započeo u omladinskim kategorijama splitskog Hajduka, gdje je i prošao sve uzrasne kategrije, te debitovao za prvi tim “Bilih” 2013. godine.

Njegovo fudbalsko znanje i talenat prepoznato je i od strane selektora omladinskih reprezentacije Hrvatske, za čije je selekcije upisao ukupno 23 nastupa, postigavši šest golova.

Godinu dana nakon debija u dresu splitskog tima odlazi na posudbu u Španiju i to u redove slavnog Deportiva iz La Corune gdje je nastupao za njihov B tim.

Po povratku u Hajduk nastavlja skupljati vrijedno seniorsko iskustvo, najprije u NK Zadar, a potom odlazi i u Sloveniju gdje je igra za NK Krško. Odlična sezona na stadionu Matija Gubec donosi mu transfer u Domžale sa kojim igra kvalifikacije za Europa ligu i gdje ostaje sve do sredine 2021. godine.

Osim pomenutih klubova igao je i u našoj ligi za NK Široki Brijeg, te turski Umraniyespor, a karijera profesionalnog fudbalera odvela ga je čak i do dalekog Vjietnama gdje se okrunio dvostrukom krunom osvojivši titulu šampiona i Kupa.

Sredinom 2023. godine vraća se na naše prostore, ali ovoga puta u dres podgoričke Budućnosti. U sezoni iza nas za “Plavo bijele” na stadionu Pod Goricom upisao je 25 nastupa postigavši četiri gola uz četiri uspješne asistencije”, poručili su iz Veleža.

Inače, Velež će u narednoj sezoni igrati u prvom pretkolu kvalifikacija za Konf. ligu.

Rođeni nisu nosioci, a protivnika će saznati 18. juna ove godine.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.