23.6.2024. 8:21
0
Talijanski otok Capri zabranio dolazak turistima zbog nestašice vode
Italijanski otok Capri jučer je zabranio dolazak turistima zbog nestašice vode nastale zbog problema s opskrbom s kopna.

Gradonačelnik Caprija Paolo Folco proglasio je zabranu u 7 sati ujutro, zbog čega se nekoliko trajekata već na putu prema otoku moralo vratiti.

Kompanija zadužena za opskrbu otoka vodom je objavila da je u četvrtak imala tehničkih poteškoća, a iako je kasnije saopštila da ih je riješila, Capriju i dalje nedostaje vode.

Tokom proglašenja zabrane Folco je upozorio na istinski vanrednu situaciju, kazavši da se, iako je u petak na otoku bilo nešto vode, rezervoari prazne.

- Situacija se pogoršava dolaskom hiljada turista svaki dan na Capri - rekao je Folco.

Stanovnici tog otoka u blizini Napulja imaju pravo na 25 litara pitke vode po domaćinstvu.

- Zabrana dolaska turista ostat će na snazi do daljnjeg - dodao je Folco.

Capri, otok poznat po svojim bijelim vilama, uvalama i vrhunskim hotelima, ima oko 13.000 stanovnika.

(NAP)

0
LIFESTYLE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.