14.6.2024. 21:44
0
Slavna ruska ljepotica ipak ide na Olimpijske igre
Osvajačica olimpijske medalje i svjetska prvakinja Ruskinja Julija Efimova dobila je neutralan status za takmičenje na Ljetnim olimpijskim igrama u Parizu, navodi se na web stranici Nezavisnog tijela za borbu protiv negativnih pojava u vodenim sportovima (Aquatics Integrity Unit).

Efimova se u aprilu nije pojavila na mitingu u Banjaluci zbog povrede gdje su Rusi imali priliku da potvrde normu za Pariz. Efimova ima 32 godine, ima dvije srebrne i jednu bronzanu medalju na Olimpijskim igrama, kao i šest zlatnih medalja na Svjetskom prvenstvu.

MOK je dozvolio je Rusima učešće na Igrama, koje će se održati u Parizu od 26. jula do 11. avgusta, u pojedinačnom neutralnom statusu, uz niz kriterijuma. Za neutralne sportiste odobrena je posebna zastava i himna. Rusima neće biti dozvoljeno da učestvuju u defileu sportista na ceremoniji otvaranja, a njihove nagrade neće biti istaknute u tabeli medalja.

Podsjetimo, za one koji ne znaju, Julija je jedna od najljepših i najtitularnijih sportistkinja u Rusiji. Čuvena plivačica (31) je šestostruka svjetska prvakinja, sedmostruka prvakinja Evrope i trostruka osvajačica olimpijske medalje (dva srebra, bronza). U vitrinama ima više od 30 odličja sa najvećih takmičenja (OI, SP, EP). Ima čak 48 zlata na trkama Svjetskog kupa.

Plavokosa ljepotica već godinama slovi za jednu od najatraktivnijih sportistkinja. Posljednje veliko takmičenje bilo je SP 2019. godine kada je uzela zlato na 200 metara prsno. To ju je učinilo jedinom ženom koja je ikada osvojila tri svjetske titule u ovoj disciplini. 

(Sead M.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.