15.6.2024. 16:55
0
Švicarska slavila protiv Mađarske
FOTO: screenshot
Završena e druga utakmica grupe A Eura između Švicarske i Mađarske. Švicarska je na kraju trijumfovala rezultatom 3:1.

Igrači reprezentacije zemlje podbo Alpa od prvog minuta krenuli su ofanzivno na gol Mađara. Izabranici Murata Yahina su poveli golom Duaha u 12. minuti, ali je prvo gol poništio pomoćni sudija. Ipak, nakon intervencije iz sobe VAR-a i pregledanog snimka pogodak je priznat, prenosi Sport Centar.

Nastavila se agresivna igra Švicaraca, a u 20. minuti, nakon greške Kerkeza, Vargas nije bio precizan. Odbarnio je Gulacsi.

Nakon 25 minuta igra probusili su se i Mađari koji su težili da izjednače. No, nisu uspijevali da ugroze gol Švicarske.

Igrao se 39. minut kada je zabilježen prvi šut Mađara u okvir gola. Nakon prekida glavom je pucao Orban, ali je čuvar mreže reprezentacije Švicarske lako uhvatio loptu.  I onada u 45.minuti Aebischer pogađa za 2:0. Što je bio i rezultat prvog dijela.

Na startu drugog poluvremena Švicarska je ponovo zaprijetila, ovog puta je golman Gulacsi sjajno intervenisao pokušaj Duaha.Novu intervenciju čuvar mreže Mađarske bilježi u 54. minuti Vargas je pokušao, ali prepreka za povećanje rezultata je bio iskusni čuvar mreže.

Mađari su se pokušavali da smanje rezultat u nastavku, odličnu šansu je imao Varga prvo u 63. minuti, kada je lopta prošla malo pored gola, da bi na kraju to ispravio u 66. minuti kada je uspio da savlada Sommera.

Ipak Švicarska na kraju utakmice dolazi do 3:1 preko Emboloa koji je postavio i konačni rezultat.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.