11.6.2024. 14:15
2
Inspektor FUP-a o brutalnom ubistvu na Vilsonovom šetalištu: "Pucao je u njega dok je bilo metaka. Nije ubio sebe, predao se, te se može vidjeti da je riječ o ekstremnoj mržnji"
Na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu, se jučer usred "bijela dana" desilo brutalno ubistvo.

U 16.50 sati, u Anela Kršu je, prema nezvaničnim informacijama, 16 metaka ispalio Nihad Sarajkić.

Također, prema nezvaničnim informacijama, motiv je preljuba.

O ovom slučaju smo razgovarali sa inspektorom FUP-a Sašom Petrovićem.

"Ja ne znam detalje samog predmeta, nisam u toku jer je to nadležnost Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, ali se radi o očiglednoj ekstremnoj mržnji prema ubijenom. Kako ste i rekli, ako je u pitanju emotivna veza, to bi bilo ono: 'Ubit ću te' i onda zatim pomračenje uma, ispaljivanje 16 metaka i pražnjenje šaržera, odnosno, pucao je dok je bilo metaka. Zatim se predao sam, nije sebe ubio, te se tačno može vidjeti da je riječ, kao što rekoh, o ekstremnoj mržnji prema žrtvi", kazao je Petrović.

Na pitanje zar se nije jednostavnije i racionalnije razvesti nego uništiti sebi život na ovakav način, Petrović nam kaže da se ljudi razlikuju, te odrastaju u različitim sredinama i pod različitim uticajima.

"Postoji više faktora koji utiču na formiranje i ponašanje ličnosti, socijalni, društveni, ekonomski faktori. Sa druge strane, svi smo odrasli pod različitim 'drvetom', da se tako izrazim, te su različiti faktori uticali na razvoj naše ličnosti. Tako da to sve zavisi od osobe do osobe, te kako je odrasla, s kim je odrasla, da li je u porodici bilo razvoda ili nije, zatim patologija, nasljedni faktori, to je šira tema. Ako je istina da su zajedno sjedili, tu je vjerovatno bila priča, a ako je ponio pištolj, znači da je planirao to. Međutim, razlog za nošenje pištolja može biti i strah. Onda su tu dovoljne dvije-tri riječi i slijedi pomračenje uma", rekao je u razgovoru za Source.ba portal Saša Petrović.

(Ajdin B.)

2
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.