21.5.2024. 13:09
0
Ovo je ubijena Amela Čičkušić: Istraga pokazala da je pokušala spasiti svoju djecu od Mujage ali nije uspjela. Zločin izvršen na svirep način
Slučaj trostrukog ubistva i samoubistva, uzdrmao je Bosnu i Hercegovinu.

Prema nezvaničnim informacijama, Amelu Čičkušić i njihovo dvoje djece, ubio je Mujaga Čičkušić, a onda i sam skončao svoj život.

A što se tiče zvaničnih informacija, portparol Tužilaštva Tuzlanskog kantona Admir Arnautović, u razgovoru za Source kaže da je rano za bilo kakve zaključke. 

"Mi moramo sačekati. Četiri obdukcije su u pitanju, a DNK analize u Centru za forenziku, to će malo potrajati. Tako da, mi moramo zaista sačekati sve to da bi donosili bilo kakve zaključke i da zvanično objavimo te informacije. Ne znamo ništa kada će to biti. Jučer ono što smo imali, mi smo i rekli, ništa novo, izdate su sve te naredbe i za obdukciju i za potrebna vještačenja, ali i za sve druge istražne radnje, ali nemamo još nikakve povratne informacije niti od MUP-a TK, niti od vještaka", kazao nam je Arnautović.

Hronologija zločina kroz medije

Mujaga je, prema informacijama medija, radio u Njemačkoj. Prije nekoliko dana je došao u Tuzlu.

Jutro nakon što se majka i djeca nisu javljala, odnosno nisu pojavili na poslu i u školi, alarmirana je policija koja je ušla u stan i zatekla užasavajući prizor.

Policija nije odmah ušla u njihov stan nakon što je Mujaga Čičkušić izvršio samoubistvo jer su imali problema s njegovom identifikacijom. 

Prema pisanjima medija, on je sjekirom izvršio ovaj svirepi zločin, te nakon toga otišao u susjednu zgradu, i bacio se sa 14. sprata. 

Amela Čičkušić radila je kao medicinska sestra u UKC Tuzla i bila je omiljena među kolegama i pacijentima koji su se emotivno oprostili od nje. Mujaga je također bio medicinski radnik.

Neki mediji pišu da bi motiv ovog zločina mogla biti ljubomora.

Prema saznanjima nezvaničnim Avaza, Mujaga je zločin isplanirao do najsitnijih detalja. Navodno je nekoliko dana prije zločina kupio sjekiru na pijaci kod Hemeta i njom je ubio članove porodice.

U stanu je zatečen prizor koji ledi krv u žilama, a cijeli stan je bukvalno uništen i ispremještan. Supruga je, što je pokazala istraga, pokušala spasiti djecu, ali nije uspjela. 

Još jedan detalj je bio intrigantan, a to je da je Čičkušić nakon stravičnog zločina ostavio poruku na vratima stana. On je napisao imena pojedinih ljudi. Policija sada istražuje o kome se radi. Navodno, među imenima su imena pojedinih rođaka koji su mu pomogli da se zaposli u Njemačkoj.

Oproštaj na društvenim mrežama

Amelini prijatelji i radne kolege potresnim porukama se opraštaju od ove mlade žene, još jedne žrtve femicida u BiH.

"Danas su Tuzla, UKC i svi koji su te poznavali izgubili mnogo, beskrajno mnogo...Rijetke su situacije u kojima meni nedostaju riječi. Jako sam tužna i makar ovako želim da ti odam počast.. Neka ostane zapisano da si bila jedna čestita, vrijedna, ozbiljna, pouzdana, humana osoba i savršena medicinska sestra... Jedna od najboljih koje poznajem...Covid je pokazao prava lica mnogih od nas. Ja ću te pamtiti po žustrom koraku i bistrim, pametnim, predivnim crnim očima. Nikada ništa nije ostalo nezavršeno. Nikada me nisi iznevjerila, ni mene, ni pacijente. Možda nikada nisi dobila formalnu zahvalnicu, ali hvala ti! Hvala ti u moje ime i ime mnogih života koje smo u teškim danima branili zajedno. Neka ti Allah podari Džennet I tebi i tvojoj djeci...El - Fatiha..., napisala je njena kolegica sa UKC Tuzla. 



(Ajdin B.)

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.