25.9.2024. 12:04
0
Predstavnici FK Sarajevo i FK Željezničar u posjeti ministru Isaku
FOTO: fmup
Predstavnici Fudbalskog kluba Sarajevo Jasmin Salkić i Abdulah Ibraković i predstavnici Fudbalskog kluba Željezničar Elmir Čajo i Haris Alihodžić posjetili su Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova gdje ih je primio ministar Ramo Isak.

Tokom susreta sa ministrom Isakom razgovarano je o brojnim bitnim temama za razvoj i unapređenje ovih sportskih klubova, kao i o budućim projektima ovog ministarstva u vezi sa Zakonom o sportskim događajima Federacije BiH.

Ministar Isak je istakao da je u toku izrada načela okvirnog Zakona o sportskim događajima kojim bi trebale biti propisane mjere za sprječavanje nereda na sportskim događajima.

Pozvao je navijače na sportsko ponašanje i promicanje vrijednosti poput empatije i poštivanje drugih, koji su temelj pravedne igre, ali i zdravog društva.

Predstavnici klubova zahvalili su ministru Isaku na srdačnom prijemu te pohvalili trud i zalaganje koje ulaže na poboljšanju sigurnosne situacije na području Federacije Bosne i Hercegovine.

Tom prilikom, predstavnici FK Sarajevo i FK Željezničar ministru Isaku uručili su dresove svojih klubova u znak zahvalnosti te istakli kako samo zajedničkim snagama, aktivnostima i projektima možemo kvalitetno doprinijeti promociji sporta u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz FMUP-a.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.