10.6.2024. 21:38
2
"RS država, živi život države, sve više će biti država i jednog dana će izaći iz BiH jer u BiH nema sreće za srpski narod i Republiku Srpsku”
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je proces razdruživanja rezultat ukupnih nemogućnosti u Bosni i Hercegovini te je pozvao da se BiH vrati na slovo Daytona.

Dodik je rekao da je BiH “propala zemlja koja se održava na predstavi o njoj”.

“Sa ovom pričom o rezoluciji u UN, oni su zatvorili vrata u BiH. Mi im nudimo – vratite se na slovo Daytona, tri ministarstva u Vijeću ministara, pomoćni organ Vijeća ministara, da redefinišimo priču o Sudu, o obavještajnoj službi, indirektnim porezima, redifinišimo i prilagodimo je da može biti u interesu svih, a ne da vi nama blokirate velike pare na nivou BiH, a onda pričate kako ćemo mi bankrotirati ili nešto nemamo. To je zla namjera”, rekao je Dodik za RTRS.

On je dodao da je zla namjera i činjenica da Republici Srpskoj “političko Sarajevo” nije dozvolilo izgradnju gasovoda i dvije gasne elektrane ukupne snage 1.200 megavata.

“To je ukupna dosadašnja instalisana snaga Elektroprivrede Republike Srpske, dobili bi još jednu elektroprivredu, dobili bi gasovod”, istakao je Dodik.

Kazao je da će i dalje ista cijena ruskog gasa biti i u Federaciji BiH i u Republici Srpskoj.

“RS država, živi život države, sve više će biti država i jednog dana će izaći iz BiH jer u BiH nema sreće za srpski narod i Republiku Srpsku”, poručio je Dodik.

(Ajdin B.)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.