6.6.2024. 15:55
1
Dodik uoči sastanka s Putinom: Tražit ću od njega da Republika Srpska učestvuje na Forumu BRIKS-a
Predsjednik manjeg bh. entiteta RS Milorad Dodik rekao je uoči sastanka s Vladimirom Putinom da će od ruskog predsjednika zatražiti da razmotri način na koji bi se obezbijedilo prisustvo RS na Forumu BRIKS-a.

- U Rusiji se ove godine održava forum BRIKS-a, kojim predsjedava Rusija i ja ću zamoliti da se vidi oko prisustva RS i njena vidljivost na tom sastanku - rekao je Dodik koji boravi u Sankt Peterburgu.

On je u izjavi za RTRS dodao da i pored opredjeljenja koji RS ima ka Evropskoj uniji, moraju imati otvorene kanale, saradnje i dogovore sa drugima, pa i sa zemljama u okviru BRIKS-a.

Osim toga, rekao je da će "zahvaliti ruskom predsjedniku za jasan stav Rusije u Generalnoj skupštini UN-a kada je riječ o Rezoluciji o genocidu u Srebrenici".

- Žele satanizovati jedan narod, a Putin to shvata i razumije - naveo je Dodik.

Dodao je kako je Putin nesumnjivo snažan državnik koji vodi jednu moćnu Rusiju.

- On je čovjek koji je u kritičnim trenucima morao da donosi teške odluke - rekao je Dodik.

(Ajdin B.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.