20.5.2024. 16:20
0
Smajić: Ostvaren cilj Čovića i Dodika, Vukoja će postati novi sudija Ustavnog suda BiH
Glasanjem Trojkinih članova Komisije za izbor i imenovanje HDZ-a, SDP-a, NiP-a, Naše stranke i PDA, Marin Vukoja jedini je kandidat koji je predložen za sudiju Ustavnog suda BiH.

Time je očigledno da će kandidat Dragana Čovića, Marin Vukoja, postati novi sudija Ustavnog suda BiH, čime je ostvaren cilj ne samo predsjednika HDZ-a nego i Milorada Dodika, kazao je delegat (SBiH) u Domu naroda Parlamenta BiH Džemal Smajić.

"Imajući u vidu da se ruski utjecaj u BiH ostvaruje prvo kroz Dodika, a onda i Čovića, jasno je da ovakvo riješenje doprinosi slabljenju Ustavnog suda BiH. Ovim je Trojka još jednom pokazala svu svoju potčinjenost Dodiku i Čoviću na račun interesa BiH", ističe Smajić.

Podsjećamo, na sjednici je bilo burno te se Draganu Miokoviću (Naša stranka) obratio Mahir Mešalić (DF) koji je podsjetio na zahtjev koji je Trojka zajedno sa DF-om uputila ranije.

Sada su SDP i Naša stranka glasali za jednog kandidata Marina Vukoju (HDZ).

Podsjećamo, Dragan Mioković je kazao da je Naša stranka glasati za Marina Vukoju na Komisiji dok je predsjednik Naše stranke Edin Forto danas rekao da će Naša stranka u Predstavničkom domu glasati u skladu sa preporukama Komisije. 

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.