21.5.2024. 9:50
0
Borac može biti nositelj u Ligi prvaka: Do kraja maja navijaju za dva kluba
FOTO: N/FSBiH
Borac će krenuti od prvog kola kvalifikacija, a s koeficijentom 5.500 još uvijek je neizvjesno da li će tokom žrijebanja imati status nositelja, ili pak neće.

U posudi s nositeljima upražnjena su još dva mjesta za koja se bore prvak Kosova (Ballkani) čiji koeficijent je 6.000 i u prednosti je u odnosu na bh. prvaka, te šampioni Albanije i Armenije.

U Armeniji je trenutno lider Noah sa bodom više od drugoplasiranog Pyunika. Upravo Pyunik u derbiju prvenstva danas dočekuje Noah i ima priliku da ga pred posljednje kolo preskoči na tabeli. Ukoliko bi Noah bio prvak (koeficijent 2.125), Borac bi bio u prednosti, a ako kojim slučajem Pyunik osvoji šampionskU titulu (koeficijent 8.000), Borac sasvim sigurno ostaje bez statusa nositelja jer bi i Ballkani i Pyunik imali bolji ranking.

Kada je u pitanju rasplet u Albaniji, u finalu tamošnjeg prvenstva 25. maja igraju Partizani i Egnatija. Partizani ima bolji koeficijent od Borca (6.500), dok Egnatija ima koeficijent 1.475.

Dakle, situacija je manje-više jasna. Borac će biti nositelj samo u slučaju da Noah osvoji prvenstvo Armenije, a Egnatija prvi put u historiji "pokori" Albaniju. Ako rasplet bude drugačiji bh. prvak neće imati povlašteni status.

Ako Borac ne bude među nositeljima, mogući rivali u prvom pretkolu Lige prvaka su Ferencvaroš (Mađarska), Qarabag (Azerbejdžan), Slovan Bratislava (Slovačka), HJK Helsinki (Finska), Flora Tallinn (Estonija), FCSB (Rumunija), KI Klaksvik (Farski Otoci), Shamrock Rovers (Irska), Lincoln Red Imps (Gibraltar), The New Saints (Vels), RFS Riga (Latvija), Petrocub Hincesti (Moldavija)...

Ako, pak, tim Vinka Marinovića bude na drugoj strani, mogući rivali su Dinamo Batumi (Gruzija), Celje (Slovenija), Larne (Sjeverna Irska), Dinamo Minsk (Bjelorusija), Panevezys (Litvanija), Ordabasy (Kazahstan), Vikingur Reykjavik (Island), Struga (Sjeverna Makedonija), Differdange 03 (Luksemburg), Dečić Tuzi (Crna Gora), UE Santa Coloma (Andora), AC Virtus (San Marino).

Vrijedi napomenuti da se radi o "stazi prvaka", odnosno da su svi nabrojani timovi prvaci država iz kojih dolaze.

FK Borac
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.