24.9.2024. 19:14
0
Salkić: Negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca je dominantno opredjeljenje unutar srpskog korpusa
Anticivilizacijski čin negiranja genocida i veličanja ratnih zločinaca nije hir nekog ekstremno radikalnog pojedinca unutar srpskog političkog korpusa. To je dominantno opredjeljenje unutar srpskog političko, crkveno, akademskog korpusa kojeg nažalost veoma uspješno prenose na srpski narod u cjelini.

Objavio je to danas na društvenim mrežama poslanik u Narodnoj skupštini Rs Ramiz Salkić, ističući da ovakva radikalizacija na temeljima počinjenog genocida predstavlja ogromnu prijetnju miru i stabilnosti u budućnosti na ovim prostorima.

"Nepostojanje adekvatne reakcije na ove procese dodatno motivišu i ohrabruju na negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca. Negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca u obrazovnom procesu, političkom, vjerskom i medijskom prostoru predstavlja nastavak zločina prema preživjelim žrtvama genocida i drugih teških zločina.

Ovakav pristup, osim što ima zadatak da odgoji nove radikalizirane generacije unutar srpskog naroda, treba da izvrši pritisak na Bošnjake da se ne osjećaju sigurno na svojim ognjištima.

Reakcija nadležnih institucija i zaštitnika temeljnih principa Dejtonskog mirovnog sporazuma bila je potrebna još prije 10 godina. Ona je izostala, što je ohrabrilo negatore da pređu u novu fazu organiziranog institucionalnog negiranja genocida i veličanja ratnih zločinaca.

Na pravosudnim institucijama je da dokažu imaju li kapaciteta, znanja i hrabrosti da ovo zaustave i počnu kažnjavati one koji negiraju genocid i veličaju ratne zločince", istakao je Salkić.

(NAP)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.