6.6.2024. 16:37
0
BiH i Crna Gora dogovorile izgradnju međudržavnog mosta
Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Edin Forto najavio je da će ove godine započeti realizaciju projekta izgradnje novog međudržavnog mosta preko rijeke Tare na lokaciji Hum – Šćepan Polje.

To je kazao nakon bilateralnog sastanka sa ministrom prometa i pomorstva Crne Gore Filipom Radulovićem, na kojem je razgovarao i o rekonstrukciji i izgradnji ceste Foča – Šćepan Polje.

-O tom graničnom prelazu koji spaja dva glavna grada dvije evropske države govori se još od 80-tih godina i danas smo utvrdili da ćemo u julu raspisati tender za gradnju mosta na Šćepan Polju, zajednički projekt Crne Gore i Bosne i Hercegovine – istakao je Forto.

Sastavni dio projekta, dodao je, bit će pristupna cesta od jednog kilometra sa bh. strane, dok će Crna Gora u odvojenom tenderu napraviti 2,5 km sa njihove strane.

Ministar Radulović izrazio je zadovoljstvo što će ispuniti obećanje koje su dali prošle godine na sastanku te da je to samo početak dobre i korektne saradnje.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.