4.7.2024. 11:55
1
Preminula Nermina Muftić Hodović, objavljena potresna poruka: "Da si lijek dobila na vrijeme..."
"Drugu svoju bitku izgubila je naša draga Nermina Muftić Hodović. Kada smo sve povjerovale da je karcinom završena priča i da joj slijedi sretniji život, on se vratio agresivniji i jači nego prvi put i zauvijek obrisao onaj lijepi osmijeh sa lica, ugasio radosni sjaj u oku i za vječni počinak pripremio mjesto."

Objavilo je ovo na društvenim mrežama Udruženje Renesansa, u kojem su osobe oboljele i liječene od tumora dojke, osnovano 8. maja 1999. godine.

U potresnoj poruci naveli su:

"I mi kao i ti znamo da bi još dugo bila među nama da si pametni lijek dobila na vrijeme i da se moćnici nisu igrali Boga. Spavaj, lijepa naša Nerma, snom bez bola, trauma, iščekivanja, razočarenja i nadanja. Snivaj zajedno sa svim našim curama koje te čekaju visoko gore među zvijezdama!"

Onkološki pacijenti su nažalost prepušteni sami sebi. Kada nestane citostatika u kliničkim centrima oni koji imaju novca lijekove kupuju u privatnim apotekama, a, ostali preskaču terapije koje su od ključnog značaja za njihovo zdravlje.

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.