4.7.2024. 22:03
1
Gljiva "bez dlake na jeziku" o direktoru BH Radija koji je smijenio urednicu: "Taj direktor, mlad levat, se zaletio u ofsajd i poder’o sam sebe bez ikakve veze"
Enisa Hajdarević-Šojko, urednica na BH Radiju 1, sankcionirana je jer je radila svoj posao. Ni manje ni više od toga. Njen nadređeni Dejan Kerleta, direktor BH Radija 1, navodno potaknut prigovorima slušatelja smijenio je Hajdarević-Šojko jer se usudila predstaviti stvaralački opus Nazifa Gljive onakvim kakav on jeste.

Direktor BHR1 stavio je van snage ovlaštenje kojim je Enisa Hajdarevi-Šojko ovlaštena da mijenja urednika Muzičkog programa Samira Ćulića.

Zasmetao je onaj dio Gljivinog stvaralaštva vezan za ratni period, patriotske pjesme koje su dobro poznate Sarajlijama, ali i publici u cijeloj BiH. Konkretno, u eter “nije smjela” otići – Branioci Sarajeva.

Gljiva je za Faktor o direktoru Kerleti kazao: 
 
"Ona je prošlu emisiju završila sa pjesmom Branioci Sarajeva. To je tamo nekoj zasmetalo pa je napravila halabuku i onda je taj momak, taj direktor Kerleta, mlad levat, se zaletio u ofsajd i poder’o sam sebe bez ikakve veze".

Poznati bh. kantautor i pjevač je za Source govorio o snimku iz 1992. godine na kojem pjeva sa Ismetom Ćelom Bajramovićem. OVDJE možete pogledati šta je kazao.


1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.