4.7.2024. 18:50
0
Poznat identitet taksiste Sarajevo Taxija koji je udario vozača romobila: Mogao bi ostati bez dozvole za rad
Portal Crna-hronika piše da je vozač Sarajevo Taxija koji je danas napravio saobraćajnu nesreću u kojoj je teško povrijeđen vozač romobila, Bakir Dortbučuk.

U krvi mu je utvrđeno 1,47 promila alkohola, a osim toga je ometao policajce tokom obavljanja uviđaja, galamio i psovao im.

Uhapšen je sa utvrđenih 1,47 promila alkohola u krvi.

Postavlja se pitanje šta pijani vozač  Sarajevo Taxija radi za volanom, kako može upravljati vozilom za prevoz putnika i da li su ostali učesnici saobraćaja u  Sarajevu sigurni sa ovakvim profesionalnim vozačima?

Da bi neko lice bio taksista u  Sarajevu potrebno je da ima položen državni saobraćajni ispit, ima uredno ljekarsko uvjerenje, potvrdu da nije kažnjavan.

Prema informacijama Crne Hronike, Dortbučuk će nakon današnjeg incidenta biti kažnjen, te bi mogao ostati bez posla.

Hasib Lošić iz Interne kontrole Sarajevo Taxija je to potvrdio.

Iz Sarajevo Taxija se ograđuju od postupaka svog vozača Dortbučuka, te nam Lošić tvrdi da će Dortbučuk biti sankcionisan nakon što dobiju zapisnik od ministarstva unutrašnjih poslova Kantona  Sarajevo.

“Prije svega želim da poželim brz oporavak povrijeđenom vozaču romobila. Mi sada čekamo zvaničan zapisnik od sarajevske policije i ukoliko se ustanovi da je Dortbučuk bio pijan za vrijeme vožnje pokrenut ćemo postupak prema ministarstvu saobraćaja za oduzimanje dozvole za rad vozaču”, potvrdio je Hasib Lošić za Crnu Hroniku.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.