4.7.2024. 10:57
1
Kultna sarajevska grupa Major ima novi album
Sarajevska grupa Major je objavila drugu ploču "Pogni glavu i uživaj" i možete je poslušati na svim najpoznatijim streaming platformama.
Također, u prodaji su i vinilno izdanje, CD ili originalno USB pakovanje, "dog tag" oko vrata zajedno sa "vojnom knjižicom" u kojoj su tekstovi i fotografije benda. Prodaja je na sajtu music.klodovik.net.

Na vinilnom izdanju je 15 pjesama, a na digitalnim varijantama 18. Sve pjesme je napisao Masa Mor, a izabrao je neke od pjesama koje su se trebale naći na njihovom drugom albumu "A pa pa" koji nije objavljen zbog naglog rasipanja članova benda po svijetu. Većina pjesama je izbor iz njegovog kantautorskog opusa od skoro 300 pjesama.

Album je snimljen u stilu prve ploče Majora koji još uvijek ima veliki broj publike, pogotovo u Sarajevu, ali sa mnogo žešćim gitarama, koje su nedostajale na albumu prvijencu.

Sredinom augusta će biti održan promotivni koncert Grupe Major ispred sarajevske Skenderije, a promocija vinil ploče će se održati u već poznatom Ex-Yu Rock Centru u Sarajevu. 

Mastering, a i miks pojedinih pjesama, djelo je Đanija Pervana, poznatog muzičkog producenta, a ujedno i bubnjara Majora (svirao je i na prvoj ploči). Pjevao je Darko Jelisić, bas gitara Alen Ekmečić, Masa Mor je svirao gitare, a ima i gostiju na pojedinim pjesmama.

Kao izdavač se pojavljuje "Klodovik Music" iz Beograda, a pjesme su snimane u Rimu, Vršcu,  Njujorku, Opovu i u Sarajevu.

REKLI SU:

Masa Mor o albumu "Pogni glavu i uživaj": "Većina mojih pjesama je uvreda za klimače glavom na sve ove boleštine koje se predstavljaju kao civilizacijski pomak čovječanstva. Zabijanje glavu u pijesak u ovome trenutku, sa isprikom čuvanja svoga tjelašca, imovine i psihe od nečega na šta, kao, ne možemo uticati, nadam se, da će u budućnosti biti proglašeno krivičnim djelom. Pokušavam svojim pjesmama dići glavu ljudima, da postanu svjesni svojih mogućnosti u ovom zlom vremenu."

Zoran Stojanović, pjesnik iz Bosne i Hercegovine. Iz recenzije albuma: “Preslušah album Grupe MAJOR ,,u cugu”, upravo!! Ovo je vrhunski materijal, autentičan i direktan. Masa Mor je ekstra talentovan čovjek, muzika se lijepi uz tekstove koji imaju dubinu, a ko ne voli da zaranja sasvim je ugodno i na površini. Ideološka ili antiideološka (što je opet na filozofskoj razini ideologija) crta se nazire, ali ne ,,bode oči” nikome. Eksplicitna sirovost i psovke na pojedinim mjestima su apsolutno u kontekstu (imaju svrhu) kao kod Riblje čorbe ili velikog Džonija Štulića. Teško je izdvojiti jednu, dvije ili tri stvari… Prva pjesma ,,Pogni glavu i uživaj” je sveobuhvatna i ,,najškakljivija”. ,,Ugodan vikend” i ,,Krik” su remek-djela… – navodi u recenziji Stojanović.
 
1
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.