4.7.2024. 21:26
0
Mbappe opet pozvao Francuze da ne glasaju za 'krajnju desnicu'
Francuska nogometna superzvijezda i kapiten reprezentacije Kylian Mbappe ponovno je pozvao Francuze da izađu na birališta i glasaju protiv krajnje desnice.

Tokom obraćanja novinarima na Evropskom prvenstvu koje se održava u Njemačkoj govorio je o drugom krugu prijevremenih općih izbora koji će se u njegovoj zemlji održati 7. jula.

Rezultate prvog kruga glasanja u kojem je ekstremno desna stranka Nacionalno okupljanje (RN) bila prva s oko 33 posto glasova nazvao je „katastrofalnim“.

Zatim je ponovo iskoristio priliku kako bi pozvao Francuze da glasaju protiv krajnje desnice nakon prvog kruga izbornih rezultata.

-Potrebno je izaći na izbore više nego ikada. Ovo je stvarno hitno. Ne možemo ostaviti zemlju u rukama ovih ljudi - rekao je Mbappe, misleći na kandidate ekstremne desnice RN.

Prije prvog kruga glasanja 30. juna, francuski fudbaler izrazio je protivljenje "ekstremističkim i separatističkim idejama" i pozvao francusku omladinu da glasa protiv krajnje desnice na izborima, koje je opisao kao "kritičan trenutak" za njegovu zemlja.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.