23.5.2024. 18:16
3
Nešić kaže da je glasanje o Rezoluciji "potvrda pobjede Vučića u borbi za istinu o srpskom narodu": Istina o događajima iz devedesetih izlazi na vidjelo
Činjenica da većina zemalja članica Ujedinjenih nacija nije glasala za rezoluciju o Srebrenici predstavlja jasnu potvrdu pobjede Aleksandra Vučića u borbi za istinu o srpskom narodu, izjavio je ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine.

Nešić je poručio da je "ovaj rezultat dokaz da histerija i pokušaji stigmatizacije srpskog naroda nisu uspjeli".

- Rezultat glasanja u Generalnoj skupštini UN pokazuje da međunarodna zajednica sve više prepoznaje istinu i odbija da se povinuje jednostranim narativima koji su pokušali da predstave srpski narod u negativnom svjetlu. Ovaj uspjeh srpske diplomatije, pod vođstvom predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, dokazuje da istina o događajima iz devedesetih godina izlazi na vidjelo, uprkos pokušajima da se naš narod nepravedno okrivi i stigmatizuje. Bošnjački predstavnici možda smatraju da su postigli neku vrstu pobjede, ali ovim procesom su zapravo otvorili vrata Srbiji da na globalnom nivou predstavi istinu o dešavanjima iz tog perioda - rekao je Nešić.

Nešić je naglasio da je "srpska diplomatija pokazala svoju snagu i posvećenost u odbrani nacionalnih interesa i istine".

- Ovaj trenutak treba da bude podsticaj za dalji rad na jačanju naših diplomatskih aktivnosti i saradnje sa međunarodnom zajednicom, kako bismo nastavili da predstavljamo istinu i štitimo interese našeg naroda. Republika Srbija i Republika Srpska moraju nastaviti sa svojim snažnim diplomatskim aktivnostima u tom smislu - poručio je Nešić.

Nešić je istakao da se "nada da su bošnjački politički lideri napokon shvatili da nisu i neće doživjeti prosperitet, razvoj i bolju budućnost ako na dnevni red stalno vraćaju priče iz ratnih godina".

(Ajdin B.)

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.