13.6.2024. 20:12
0
Bećirović, Lagumdžija, Suljagić na Forumu o 'Rezoluciji u Srebrenici'
U Sarajevu će sutra biti održan Forum o Rezoluciji - Međunarodni dan sjećanja i komemoracije genocida u Srebrenici 1995.

Forum organizuju Bošnjački institute - Fondacija Adila Zulfikarpašića, Fondacija društva zajedničkih vrijednosti, Memorijalni Centar Srebrenica – Potočari spomen obilježje i mezarje za žrtve genocida 1995. godine i Udruženje „Pokret Majke enklava Srebrenica i Žepa“, pod pokroviteljstvom predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine dr. Denisa Bećirovića.

Skup će biti održan u Bošnjačkom institutu (Mula Mustafe Bašeskije 21, Sarajevo), u periodu od 17:00 do 19:00 sati.

Forum je koncipiran kao panel sesija posvećena Rezoluciji, njenom značaju i implementaciji u procesu sveobuhvatnog dolaska do istine, pravde i pomirenja, kao i njenom međunarodnom značaju i budućim refleksijama.

Moderator Foruma je Muhamed Jusić, publicista i bivši ambasador Bosne i Hercegovine u Saudijskoj Arabiji. Porukom predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine dr. Denisa Bećirovića počinje Forum, a uvodno izlaganje će održati dr. Zlatko Lagumdžija, stalni predstavnik Bosne i Hercegovine pri Ujedinjenim Nacijama.

Panelisti na Forumu su dr. Emir Suljagić, direktor Memorijalnog Centra Srebrenica - Potočari i Munira Subašić, predsjednica Udruženja „Pokret Majke enklava Srebrenica i Žepa“.

Po okončanju skupa bit će organizovan prijem sa prigodnom izložbom.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.