8.6.2024. 10:37
0
Gradonačelnik Budimpešte podržao usvajanje Rezolucije o genocidu u Srebrenici
Iako je Mađarska bila jedina članica Evropske unije koja je glasala protiv usvajanja Rezolucije o genocidu u Srebrenici, iz glavnog grada ove zemlje stižu drugačija viđenja koja vraćaju vjeru u ljude.

„Na moj kabinet poslan je dopis u čijem je potpisu uvaženi gradonačelnik Gergely Karácsony koji, je na moj poziv, poslao snažnu podršku Rezoluciji. Istakao je i da Budimpešta i njen narod beskompromisno stoje na strani istine, pravde, mira i slobode“, ističe gradonačelnica Benjamina Karić.

"Međunarodna saradnja koju Grad Sarajevo njeguje sa svim regionalnim, evropskim, pa i svjetskim metropolama, dokaz je da radimo dobar posao koji je vrlo vidljiv i opipljiv!

Hvala gradonačelniku Karácsonyu!

Hvala na hrabrosti i hvala na podršci!

Naši će se pobratimski gradovi i građani nastaviti boriti zajedno", saopćila je Karić.

(Ajdin B.)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.