22.5.2024. 21:26
1
Smajić: Predlažem mirno raspuštanje entiteta
Pošto konstantno slušamo u javnosti o Dodikovim prijedlozima o mirnom radruživanju, građani trebaju biti relaksirani i imati na umu da nema nikakvog razdruživanja niti ga može biti, istakao je delegat u Domu naroda Džemal Smajić (SBiH).

"Ono što je moguće jeste eventualni pokušaj Dodikovog neustavnog i nezakonitog djelovanja u tom smjeru, što može voditi samo u demontiranje entitetskog uređenja Bosne i Hercegovine", kazao je Džemal Smajić te dodaje:

"S druge strane sasvim je ustavno i legalno pokrenuti proceduru administrativnog preuređenja Bosne i Hercegovine u kojoj bi se mirno raspustili entiteti i Bosna i Hercegovina uredila na principu funkcionalnih i prirodnih regija: Banjalučke, Tuzlanske, Zeničke, Sarajevske i Mostarske. Time bi se smanjio glomazni birokratski aparat, a stotine miliona maraka koje se troše za administraciju možemo preusmjeriti u razvoj i ravnomjerno podizanje standarda u svakom dijelu Bosne i Hercegovine.

Od ovakvog uređnja imali bi nemjerljivu korist svi građani BiH bez obzira na nacionalnu, vjersku, rasnu i bilo koju drugu pripadnost", rekao je Smajić.

(Ajdin B.)

 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.