22.12.2023. 10:47
0
Protest ispred Parlamenta FBiH: Poziva se na usvajanje Zakona o šumama
FOTO: N1
Udruženje "Resursni Aarhus centar u BiH" organizirao je skup i konferenciju za medije ispred zgrade Parlamenta FBiH. U Parlament FBiH su predali zahtjev da se Zakon o šumama razmatra i konačno usvoji.

Federacija BiH je više od 12 godina bez zakona o šumama.

Upravo zbog toga su se i okupili ovdje ispred Parlamenta gdje su održali konferencija za medije o temi: ‘Zakon o šumama FBiH’.

“Šume bez zakona stradaju i polako nestaju, zato je potrebno hitno usvojiti Zakon o šumama FBiH, očekujemo da počnete raditi svoj posao”, poručili su ispred Parlamemta iz Arhus centra u BiH.

PR asistentica Aarhus centra u BiH Azra Šehić-Kustura izjavila je da apeluju na Vladu FBiH da što prije usaglasi tekst zakona i uputi ga u parlamentarnu proceduru, te da uvrste amandmane koje su oni izradili sa stručnjacima s Pravnog i Šumarskog fakulteta.

Navela je da šume i šumska zemljišta pokrivaju 58 posto Bosne i Hercegovine zbog čega njihova zaštita predstavlja nacionalni interes.

Šehić-Kustura je rekla da bi najbolje bilo da takav zakon bude usvojen na državnom nivou, ali pošto je teško očekivati da se to desi zakon je neophodno usvojiti na nivou entiteta.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.