2.7.2024. 12:58
0
Detalji Goranovog iskaza lede krv u žilama: Za sve optužio majku, negirao da je ubio suprugu
Tragedija u porodici Ravlić potresla je stanovnike glavnom grada Bosne i Hercegovine. Zbog ubistva 38-godišnje supruge Nermine, uhapšen je Goran Ravlić, njen suprug, i svekrva Ledžiba Ravlić.Femicid se desio na 7. spratu sarajevskog nebodera u ulici Kolodvorska broj 13. Nesretna Nermina danima je ležala u beživotnom stanju dok su joj suprug i svekrva pokušavali shvatiti kako da se riješe tijela Nermine.

"Ovo krivično djelo predstavlja nezapamćenu surovost izvršilaca u posljednje vrijeme u Kantonu Sarajevo. Slučaj je također, nezapamćen u Bosni i Hercegovini", kaže se ovo između ostalog u dokumentima Tužilaštva Kantona Sarajevo koji se odnose na osnovanu sumnju osumnjičenima za ubistvo Nermine Ravlić, rođene Krajina, koju su brutalno ubili suprug Goran i svekrva Leđiba prije nekoliko dana na Pofalićima a zatim planirali „na izuzetno okrutan način njeno tijelo isecirati, spakovati i iznijeti iz stana“.

Objavljeni su detalji koji se nalaze u izjavi Gorana Ravlića, osumnjičenog za ubistvo, a koju je dao u Tužilaštvu 30. juna ove godine. On je uhapšen 29. juna na Stupu, u 1:25h dok se kretao ulicom Kurta Shorka. Prije toga, njegova majke je tvrdila da želi izvršiti samoubistvo. 

U iskazu Tužilaštvu KS Ravlić je negirao da je ubio suprugu. On je, a što je naveo na zapisnik, uz prisustvo advokata, za to optužio svoju majku Leđibu.

U svojoj odbrani je istakao da je liječen od šizofrenije, da je koristio terapiju, ali da je sa „suprugom Nerminom imao skladan odnos“.

Ravlić je tužiteljici rekao da njegova „majka Leđiba nije odobravala njihovu vezu".

Iako dokazi govore suprotno, izjavio je da nije učestvovao u uklanjanju tragova kupovinom predmeta (sjekire, pile, seta noževa, mašine za mlijevenje mesa, plastičnih odijela, patrona amonijaka...)

U konačnici, kako je rekao tužiteljici, „kaje se što se to dogodilo zbog njegove majke Leđibe“.

Nešto ranije se pojavila informacija da je Goranova majka Leđiba namjeravala preuzeti krivicu za ubistvo nesretne Nermine. 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.