4.7.2024. 14:48
0
Objavljena dugoročna prognoz: Evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednom periodu
FOTO: unsplash/ilustracija
Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) objavio je izglede vremena u naredne dvije sedmice u našoj zemlji. Izgledi vremena se odnose na period od 5. do 18. jula.
Kako su rekli, u petak i u dane vikenda u Bosni i Hercegovini izgledno je pretežno sunčano vrijeme.

“U centralnim dijelovima zemlje zadržat će se jutarnja svježina, a preko dana toplije s temperaturama zraka iznad trideset stepeni. Početkom naredne sedmice vedro i još toplije.

U srijedu (10. jula) u poslijepodnevnim satima mogući su lokalni pljuskovi, a od četvrtka i dalje sunčano sa temperaturama iznad prosjeka uz rijetke pljuskove u centralnim i sjevernim područjima zemlje”, dodaju iz FHMZ-a.

Minimalne temperature zraka u utorak varirat će između 11°C i 16°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 20°C. Najviše dnevne temperature uglavnom između 27°C i 32°C, na jugu do 34°C.


“Početkom sljedeće sedmice maksimalne temperature do 36°C. U periodu od 13. do 18 jula preovladavat će pretežno sunčano, ali ne i posve stabilno.

Povremeno može biti mjestimične kiše u obliku kraćeg pljuska. Jutarnja temperatura u Bosni uglavnom između 15°C i 20°C, u Hercegovini do 22°C. Najviša dnevna temperatura od 24°C do 30°C, jugu zemlje do 33°C”, naglašeno je iz FHMZ-a.
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.