4.7.2024. 10:22
0
Akcija "Lord" u Sarajevu: Zaplijenjena droga i oružje
FOTO: N1
Policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga, pod nadzorom tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, realizovali su akciju kodnog naziva „Lord“ u cilju dokumentovanja krivičnog djela Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

U pretresu stana na području općine Centar pronađena su dva pakovanja sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu speed, ukupne bruto mase oko 1.180 grama, jedan pištolj, određena količina municije i drugi predmeti od interesa za istragu.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga (član 238. stav 1. KZ FBiH) i krivično djelo iz člana 74. ZONDINOM Kantona Sarajevo, slobode je lišen H.B. (1938) iz Sarajeva.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a KS aktivno nastavljaju rad u okviru operativne aktivnosti „Lord“.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.