4.7.2024. 14:02
0
CIK kaznio SDA zbog objave Kapidžića, prijavila ih Naša stranka: Kažnjeni i SNSD i BOSS
FOTO: cik
Centralna izborna komisija (CIK) Bosne i Hercegovine i danas na sjednici je izrekao kazne strankama zbog preuranjene izborne kampanje uoči lokalnih izbora koji će biti održani 6. oktobra.

Kako je rečeno na sjednici SNSD Milorada Dodika je kažnjen s 3.000 KM jer je SNSD Derventa u dvije objave na društvenim mrežama prikazivao aktivnosti iz općinske uprave kao aktivnosti stranke, prenosi Faktor.

Naloženo je uklanjanje spornih objava sa Facebooka. CIK je, dodaju, vodio postupak nakon što je prigovor na SNSD podnio SDS-Volja naroda. 

Ista kazna izrečena je za SDA jer je Faruk Kapidžić, nosilac mandata i predsjednik Kantonalnog odbora SDA Kantona Sarajevo, putem medija vodio preuranjenu kampanju. 

Navedeno je da su postupali po prijavi Naše stranke, te je na sjednici CIK-a rečeno da je prijavljeno da je "Kapidžić na Facebook profilu objavljivao i pozivao glasače da glasaju za kandidate SDA u pojedinim općinama i za kandidate drugih stranaka s kojim koaliraju ili će koalirati na općinskom nivou".

Također, s 4.000 KM je kažnjena stranka BOSS-Mirnes Ajanović jer je Ajanović imao sponzorisanu objavu u kojoj navodi da će on biti kandidat i promovira stranku, te je objavljen video gdje iznosi plan i program djelovanja stranke. 

Nije na sjednici naglašeno po čijoj prijavi je CIK postupao. Ajanoviću je naloženo da ukloni spornu objavu. 

CiK
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.