15.5.2024. 11:52
0
Detalji pljačke 2 miliona KM u Banjoj Luci: Vlasnica danima praćena. Pozlilo joj nakon što su joj oteli novac
Pljačkaši koji su ispred kuće u Banjoj Luci od vlasnice mjenačnice J. Š. jučer oteli navodno dva miliona maraka još nisu identifikovani ni uhapšeni, a u naselju Lauš ova gotovo filmska pljačka jutros je glavna tema.

Mještani su za Nezavisne novine kazali da je vlasnici nakon otimačine novca, pozlilo i da je pala na zemlju nakon pljačke koja se odigrala gotovo na njenom kućnom pragu u Ulici Relje Kneževića.

Kradljivcu, prema pisanju istog medija, nije trebala ni minuta da otrgne torbe sa novcem iz ruke J. Š. i to taman kada je žena izašla iz auta i krenula u kuću juče oko 16.30 sati. Nakon napada na mjestu pljačke je pronađen suzavac, za koji se pretpostavlja da je ispao napadaču. 

ATV javlja da su razbojnici koji su opljačkali J. Š, a potom pobjegli Sreatom poljskih registarskih oznaka, danima osmatrali i obilazili ulicu u kojoj je pljačka izvršena. Dobro upućeni izvor otkrio je tom mediju da su nadzorne kamere još prije pet dana u ulici Relje Kneževića snimile Seat.

- Pronađeni su snimci koji pokazuju da je Seat četiri dana zaredom dolazio u ulicu u kojoj je razbojništvo počinjeno. Očigledno je da su počinioci pratili žrtvu, kako bi utvrdili njene kretnje i navike, kazao je izvor ATV-a. Taj automobil, kojim su pljačkaši pobjegli, policija je sinoć pronašla na parkingu u ulici Majke Jevrosima u banjalučkom naselju Sunce.

Vozilo je bilo napušteno, a nakon pronalaska policija je ”češljala” cijelo naselje. Izuzimani su snimci s nadzornih kamera u široj okolini, a vozilo je obezbjeđivala policija sve do jutros kada je paukom Seat prevezen u policijski depo gdje će ga detaljno pregledati forenzičari u potrazi za tragovima.

Srpskainfo saznaje da je mobilni telefon vlasnice koji je bio u jednoj od otetih torbi, posljednji put lociran u naselju Zalužani.

-  Automobil je pronađen u banjalučkom naselju Sunce, a torbe s novcem su završile na području Zalužana. Pretpostavlja se da je ovo put kretanja pljačkaša, objasnio je izvor SrpskaInfo.

Helikopter MUP-a RS-a je jučer, nakon pljačke, duži period nadlijetao upravo naselje Zalužani, ali bez uspjeha. 

Također, jučer je bio blokiran gotovo cijeli grad, ali razbojnici nisu uhapšeni.

Inače, prema pisanju Srpskainfo, vlasnica mjenjačnice J. Š. se prodajom deviza bavi 30 godina. Ipak, njene kolege su ostale u šoku zbog iznosa novca koji joj je ukraden.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.