19.6.2024. 18:20
0
Suljagić saslušan u zvorničkoj policiji: Ovo je aparthejd, optužbe su potpuno lažne
Direktor Memorijalnog centra Srebrenica Emir Suljagić saslušan je u Policijskoj upravi Zvornik u svojstvu osumnjičenog.
Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini je formiralo predmet protiv Suljagića zbog, kako je navedeno, prijetnji koje je uputio zamjeniku načelnika Policijske uprave Zvornik - Adisu Cibaliću.

- Saslušan sam po jednoj smiješnoj prijavi, koja predstavlja kršenje zakona, zloupotrebu položaja i pritisak na zaposlenike i instituciju Memorijalnog centra Srebrenica - rekao je Suljagić nakon saslušanja, prenosi FTV.

Suljagić se oglasio i na društvenim mrežama. 

- Sada se vratimo na svakodnevnu stvarnost rada u Memorijalnom centru Srebrenica. Danas sam saslušan u sjedištu zvorničke policije zbog navoda da sam pozvao policajca i rekao: "Prijetim vam". Ove optužbe su potpuno lažne.

Pravi razlog za ovo ispitivanje je taj što sam kontaktirao policajca da se raspitam zašto zove moje osoblje i postavlja pitanja o mojoj sigurnosti u okviru nezvanične istrage. Policiji sam također dostavio dokumentarne dokaze koji sugeriraju ko bi mogao stajati iza ove privatne istrage koja ugrožava moju sigurnost. Ova situacija je primjer uslova nalik aparthejdu koje nesrpsko stanovništvo pod vlašću Banja Luke svakodnevno trpi - istakao je Suljagić.
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.