19.6.2024. 9:53
2
Čavara optužio Schmidta za krizu: Dodika mogu razumjeti
Član Predsjedništva HDZ-a BiH Marinko Čavara optužio je visokog predstavnika Christiana Schmidta za krizu u odnosima partnera na državnom nivou.

Čavara konstatuje da je trenutno na sceni kriza u odnosima među partnerima koji su formirali partnerstvo na državnom nivou.

- Činjenica je da se ona svaki dan zaoštrava iz raznih razloga. Imali smo evropski put, donosili zakone, i onda smo kada smo dobili otvoren pregovarački proces s EU, taj jedan pozitivan stav, pozitivnu atmosferu narušio je visoki predstavnik, koji je donio izmjene Izbornog zakona, a znao je da će narušiti političke odnose i stabilnost. I to je upravo radio. I onda normalno nakon toga, da li je neko potaknut sa neke druge strane, došlo je do sve oštrije retorike s jedne i druge strane, kaže Čavara.

Rekao je da je uslijedilo “to da se institucije BIH koriste u korist jedne stranke i jednog naroda, bez ranije i unaprijed donesenih stavova kroz institucije, te rekao kako razumije Dodika.

- Nije samo Dodik u pitanju. Mislim da on ne destabilizira odnose toliko, koliko je natjeran na nešto. Ne mogu opravdavati poteze, ali mogu razumjeti iz kojih razloga tako nešto radi, kaže Čavara.

Podsjetimo, Čavara je poput Dodika na crnoj listi Vlade SAD.

(Ajdin B.)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.