8.6.2024. 14:03
0
"Gradonačelnica Karić se sjetila općine Novo Sarajevo i njenih penzionera ek kada je odlučila neposredno pred izbore fiktivno prebaciti CIPS u našu Općinu"
Gradonačelnica Benjamina Karić se sjetila općine Novo Sarajevo i njenih penzionera tek kada je odlučila neposredno pred izbore fiktivno prebaciti CIPS u našu Općinu, iako živi na području Općine Centar, sa ciljem kandidature za načelnicu, saopćeno je iz SDA Novo Sarajevo.

"Prema izbornim propisima zabranjeno je zloupotrebljavati javna sredstava za ličnu promociju izabranih zvaničnika, ali također je zabranjeno raditi i preuranjenu kampanju.

Naime, Gradonačelnica Karić, kandidatkinja SDP-a i Trojke, za načelnicu Općine Novo Sarajevo na predstojećim lokalnim izborima, javnim sredstavima organizovala je izlete za penzionere upravo iz općine Novo Sarajevo, a na samim izletima dijelila poklone penzionerima sa svojim potpisom.

Iako na prvi pogled to može izgledati kao ljubazna gesta, ovaj čin je ništa drugo nego model za pridobijanje glasova novcem poreznih obveznika i vođenje prerane predizborne kampanje. Ovi paketi, brendirani njenim imenom i gradskim logotipom, predstavljaju očigledan oblik samopromocije. Takve radnje su u direktnoj suprotnosti s izbornim zakonom, koji zabranjuje rano vođenje kampanje. Sredstva Grada Sarajeva trebaju biti korištena za unapređenje grada i života njegovih stanovnika, a ne za političku samopromociju.

Ovakvi postupci gradonačelnice nas ne iznenađuju, s obzirom da je cijeli svoj mandat iskoristila za slikanje i populizam, bez pokretanja jednog jedinog konkretnog kapitalnog projekta, osim recimo rekonstrukcije fasada što je projekat koji je zatekla u gradskoj upravi.

Pozivamo Centralnu izbornu komisiju da sankcioniše ovo očigledno kršenje izbornih pravila i zloupotrebu javnih sredstava", saopćeno je iz OO SDA Novo Sarajevo.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.