10.6.2024. 21:01
0
SDA: Može li umjesto kartela Sarajevom zavladati zakon?
Nekoliko dana nakon što je kod Hotela "Europe", u najužem jezgru Sarajeva došlo do pucnjave, danas je na najpoznatijem sarajevskom šetalištu, usred dana, počinjeno brutalno ubistvo.

"Mafijaški obračuni i hladnokrvne 'sačekuše' postali su prepoznatljivo obilježje Sarajeva, čiji građani su svakodnevno zasipani mecima, na najfrekventnijim područjima i u svako doba dana.

To je rezultat višegodišnjeg rada, različitih mjera, poteza i strategija za poboljšanje sigurnosti, kojima u javnosti 'mašu' Vlada Kantona Sarajevo i resorni ministar Admir Katica.

Sarajevom bjesne kriminalni ratovi, koji svakodnevno prijete životima njegovih građana, šetača, školaraca, turista.

Ne pomažu nikakve statistike, procjene subjektivnog doživljaja sigurnosti, ni vanredne sjednice.

Možda pomogne kupovina helikoptera? Možda 30 miliona KM potrošenih na tu stavku daju bolji rezultat po sigurnost građana, nego jačanje ljudskih resursa i nabavka policijske opreme?

Možda umjesto kartela, Sarajevom zavlada zakon? Možda", saopštila je večeras Kantonalna organizacija SDA Sarajevo.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.