23.6.2024. 21:24
2
SDA: “Čengiću bi bilo pametnije da se stavio u zaštitu građana, nego što se stavio u ulogu 'đavoljeg advokata' nesposobne Trojke”
Načelnik Općine Stari Grad, Irfan Čengić, je izjavio da razumije zabrinutost građana zbog sigurnosti, ali tvrdi da statistike MUP-a KS pokazuju drugačije. Međutim, ta izjava je brzo opovrgnuta nakon još jedne pucnjave u Sarajevu, posebno u Starom Gradu, prema saopćenju koje je danas objavio stari gradski ogranak Stranke demokratske akcije (SDA SG).

Kritikujući Čengićevu izjavu, istaknuli su da je on sugerirao da bi građani bili sigurniji ako bi deaktivirali društvene mreže, što smatraju nedorečenim i netaktičnim.

Razumijemo to da je izborna godina i da Čengić želi zadržati finansijsku i političku podršku Vlade KS, ali bilo bi odgovornije, a ako hoćete i pametnije, da je stao u zaštitu zabrinutih građana i bio njihov advokat, nego što se stavio u ulogu 'đavoljeg advokata' nesposobne Trojke. Ako ni zbog čega drugog, onda barem radi činjenice da građani glasaju na izborima, a ne Trojka", poručili su.

Čengićeva izjava dobiva dodatnu dimenziju drskosti i bahatosti kada je posmatrate kroz prizmu činjenice da on i njegova porodica već mjesecima imaju stalnu policijsku pratnju, tvrde oni: "Čak i njegovu suprugu prate policijski službenici u civilu prilikom odlaska na pijacu ili u šoping, čemu svaki dan svjedoče građani Sarajeva i Starog Grada. Neka se Irfan Čengić odrekne policijske pratnje koju skupo plaćaju građani KS, pa neka onda daje ovakve izjave ili neka inicira da se svim građanima dodjeli policijska pratnja 24h, pa ćemo možda i mi svi govoriti javno o tome kako je sigurnosna situacija zadovoljavajuća."

"Kome bi građani trebali vjerovati više, Čengiću i statističkim podacima kantonalne vlade ili scenama mrtvih ljudi pronađenih u Miljacki, pucnjavama, ubistvima i pokušajima ubistava u sred bijela dana na javnim mjestima, bombama i paljevinama automobila? Uostalom, vjeruje li i sam Čengić više statistici ili bombi koja je navodno bačena na njegovu porodičnu kuću - a za koju motivi još nisu utvrđeni, niti su nalogodavci i izvršioci pronađeni? Općina Stari Grad i Sarajevo generalno, postali su mjesto opasnog i nesigurnog življenja gdje građani više nisu sigurni da njihovu šetnju ili porodično druženje neće ugroziti revolveraški obračun kriminalnih skupina.

Osim toga sve se ovo dešava u jeku turističke sezone na najfrekventnijim turističkim lokacijama u gradu! To jeste rezultat Trojkine vlasti u Kantonu Sarajevo, a kojoj u punom kapacitetu pripada i sam Irfan Čengić. Od Čengićeve bahatosti i podcjenjivanja građana možda je jedino gora bahatost nedoraslog premijera Kantona Sarajevo Nihada Uka koji nam poručuje da će se “ubistva i dalje dešavati”! Time samo poručuju kriminalcima da nastave po svome. Izgleda da je odlazak Trojke sa vlasti u Kantonu Sarajevo, nakon šest godina eksperimenta kojem smo izloženi njihovom vladavinom, prvi i osnovni uslov za popravljanje stanja u svim segmentima ovog društva, a posebno u segmentu sigurnosti", zaključili su u saopćenju.

(Erna H.)

2
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.