22.6.2024. 22:07
0
Nevrijeme u TK: Velika šteta na voću i povrću, oštećena auta, krovovi, dio saobraćajnice u Tuzli pod vodom
FOTO: Tuzlanski.ba/Društvene mreže
U večernjim satima Tuzlanski kanton pogodilo je jako nevrijeme praćeno grmljavinom, jakim udarima vjetra i gradom.

Najteže su pogođeni Doboj Istok, Gračanica, Živinice, Tuzla... ali i ostali gradovi, saopćila je Federalna uprava civilne zaštite.

- Kako saznajemo sa terena u pojedinim naseljima padao je led veličine teniske loptice. Veliki broj auta je oštećen od udubljivanja i pucanja šoferšajbi. Kod velikog broja stambenih objekata grad je porazbijao crijepove. Uništen je veliki broj plastenika. Poljoprivreda, voćarstvo pretrpjelo je velike gubitke. Ekipe OSCZ su na terenu, evidentiraju nastalu štetu - navodi se u vanrednoj informaciji FUCZ-a o stanju na području Tuzlanskog kantona.



Kako javlja tuzlanski.ba, cesta je pod vodom na sjevernoj saobraćajnici u blizini Panonskih jezera.

- Ekipe Civilne zaštite su na terenu. Trenutno se radi na otvaranju odvoda. Saobraćaj se na kružnom toku Tenis preusmjerava - navodi ovaj portal. 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.