13.6.2024. 20:58
3
Žena pobacala žardinjere cvijeća sa sarajevskog mosta u rijeku: Gradonačelnica prijavila policiji
Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić prijavila je policiji nepoznatu ženu koja je snimljena kako žardinjere cvijeća sa sarajevskog mosta baca u rijeku. Sve to radi dok šeta psa.

“Bez obzira na napore koje lokalna vlast čini da našim sugrađanima ambijent učini ljepšim, a turistima grad privlačnijim, postoje pojedinci koji to žele obezvrijediti. Jako me rastužio video objavljen na društvenim mrežama u kojem su žardinjere cvijeća sa sarajevskog mosta bačene u rijeku. Apelujem na sve Sarajke i Sarajlije da ovaj grad zajedno učinimo ugodnijim mjestom za život i da se domaćinski ophodimo prema prijestolnici naše zemlje. Slučaj je odmah prijavljen nadležnim organima vlasti”, navela je Karić.


Ovo nije prvi put da žardinjere cvijeća nestaju sa sarajevskih mostova.

Građani su zgroženi. Navode kako se prizor odvio u naselju Dobrinja.

Žardinjere cvijeća nalaze sa na većem broju sarajevskih mostova. Njihovo održavanje plaća Grad Sarajevo. Projekt uljepšavanja mostova pokrenut je još 2022. godine.

(Ajdin B.)

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.