23.5.2024. 18:44
0
Efendić: Rezolucija o genocidu u Srebrenici ima historijski značaj, ali moramo izvući pouke iz cijelog procesa
Rezolucija o genocidu u Srebrenici je usvojena. Žrtve genocida su dobile barem malo satisfakcije, a negatori i počinioci genocida crnu stranu historije koju su sami izabrali, poručio je predsjednik Stranke za BIH Semir Efendić.

"Bosna i Hercegovina i oni koji je vole kroz ovaj proces mogli su naučiti mnogo. I o prijateljima, i o neprijateljima, i o kukakvicama koji su 'u ključnim ternucima historije ostali neopredijeljeni'. Posebno je važno znati da Srbija ni za milimetar nije odstupila od svoje politike iz 90ih godina koja je uzrokovala, planirala i provela genocid u Srebrenici i Bosni i Hercegovini", ističe Efendić.

Dodaje: Rs je politički i dalje samo poluga u rukama Beograda. Kako je u ime Rs-a 90ih godina prošlog stolječa odlučivao i pregovarao Slobodan Milošević, danas to isto radi Aleksandar Vučić".

"Rezolucija svakako ima svoj historijski značaj, ali pouke koje moramo izvući iz cijelog ovog procesa kroz koji se došlo do rezolucije jednako su značajne, radi naše budućnosti", zaključio je Efendić.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.