4.7.2024. 14:40
1
Šta to sada Milorad Dodik sprema uoči 11. jula u Srebrenici - MUP RS-a ima "saznanja" da se sprema napad na Bošnjake od strane Bošnjaka: "Ne smijemo nasjedati na takve laži i provokacije"
Portal Raport je jutros objavio dokument iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u kojem se, faktički, navodi da Bošnjaci spremaju napad na Bošnjake u Srebrenici uoči 11. jula.

"Na osnovu prikupljenih operativnih saznanja dio bošnjačkih političkih struktura planira neposredno pred održavanje komemoracije ili prilikom aktivnosti koje prethode obilježavanju inscenirati događaj koji će biti usmjeren protiv određenih kategorija bošnjačkog stanovništva ili objekata od posebnog značaja za Bošnjake kako bi optužili Srbe za navedeni događaj i dodatno zakomplicirali međunacionalne odnose", navodi se u dokumentu, između ostalog.

Podsjećamo, slična saznanja MUP RS-a je imao i uoči usvajanja Rezolucije o genocidu u Srebrenici u UN-u.

Predsjednik Kluba bošnjačkog naroda u Vijeću naroda RS-a Alija Tabaković u razgovoru za Source.ba portal kaže da ga to ne iznenađuje.

"Budući da je MUP entiteta RS zvanično presuđen, te da su njegovi pripadnici učestvovali u izvršenju genocida u julu 1995. godine, nas ne iznenađuje ta njihova manipulacija koju svake godine pred 11. juli pokušavaju da 'proture' u javnost", kaže Tabaković.

Dodaje da je MUP RS-a i nedavno, kada je trebala biti usvojena Rezolucija o Srebrenici, imao identična "lažna saznanja sa ciljem stavljanja etikete na čelo Bošnjacima da smo mi vancivilizacijski narod koji ne razumije vrijednosti". 

"Mi smo čestit i pošten narod koji je preživio genocid i koji, hvala Bogu, nikada nije potezao za osvetom. Dobro znamo šta je dostojanstvo i svakako da poručujemo pripadnicima MUP-a RS-a da oni očiste svoje redove od pripadnika koji su činili genocid i neka ostave da žrtve genocida dostojanstveno obilježe 11. juli i njihov je cilj svakako da što manje ljudi prisustvuje dženazi i komemoraciji 11. jula, što bi imalo za posljedicu da kažu: 'Evo Bošnjaci su digli ruke od Srebrenice i odustali od Srebrenice', te ne smijemo nasjedati na takve laži i provokacije od strane onih koji bi trebali da štite sve građane u ovom entitetu bez obzira kojem narodu i vjeri pripadali", kazao je Tabaković.

Novinar: Ajdin Balićevac

1
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.