11.6.2024. 22:08
1
Nevjerovatno - Vučić otišao da isprati fudbalere Srbije pred EURO pa spominjao dijelove teritorije BiH: Cijela Srbija i RS su uz vas
Fudbalska reprezentacija Srbije danas je krenula u Njemačku, gdje u petak počinje Evropsko prvenstvo u fudbalu.

Njih je u avionu pozdravio predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, podsjetivši na jednu važnu stvar i održavši im kratak govor.

On ih je podsjetio da ih je isto tako ispratio na najvažniji meč pred Mundijal u Kataru, gostovanje u Portugalu, koje je završeno antologijskom pobjedom Srbije i plasmanom na Svjetsko prvenstvo.

- Posljednji put sam naše fudbalere pozdravio u avionu pred odlučujuću utamicu u Lisabonu. Borili su se i pobijedili. Sada im želim da pobjede Engleze, a onda redom... - poručio je predsjednik Srbije na Instagramu.

A samim fudbalerima je rekao sljedeće:

- Samo hoću da vam se zahvalim na svemu i da vam kažem... Primjetili ste da svi sad šute u Srbiji i svi se prave kao da ništa ne očekuju. Ustvari, momci, hoću da znate da se svi nadamo da uradite mnogo više od onoga što i sami mislite da je moguće. U nedjelju, kada se igra utakmica protiv Engleske, neće biti nikog živog na ulicama. I, hoću da znate da će cijela Srbija da bude uz vas. Da vas mnogo volimo. Pobijedili, izgubili, mi ćemo da budemo uz vas, a vi samo dajte sve od sebe. Samo se borite za našu Srbiju i beskrajno vam hvala za svu radost koju ste dosad donijeli našoj zemlji i našem narodu. Samo da to imate u svakom trenutku u vidu. Napravili su Englezi vazdušni most Gelzenkirhen - London, biće ih više nego naših navijača, ali će naši navijači i hrabro da vas bodre na stadionu, ali u svakom trenutku da znate da su cijela Srbija i cijela Republika Srpska uz vas. Sve najbolje vam želim i... Ja ne mogu da kažem "učestvujte", idite tamo i pobijedite ih sve! Pa, i ako izgubite, ako se borite, mi ćemo vas kao pobjednike dočekati. Hvala vam i živjela Srbija.


 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.