13.6.2024. 18:50
0
Njemačka policija na nogama: “Srbi spremaju ogromne nerede u nedjelju”
Njemačka policija vjeruje da će grupa od oko 500 srbijanskih huligana pokušati izazvati nasilje na prvoj utakmici Engleske na Euru 2024. u nedjelju.

Peter Both, šef policije u Gelsenkirchenu, rekao je da će izazov biti presresti grupu prije nego što se uspiju sukobiti s navijačima Engleske u gradu na zapadu Njemačke.

Engleska igra protiv Srbije u nedjelju navečer u 21:00 po lokalnom vremenu na Veltins Areni, koja je dom 2. Bundesligaša Schalkea.

Očekuje se da će 40.000 engleskih navijača otputovati na utakmicu zajedno s 5.000 do 8.000 srbijanskih navijača za utakmicu koju je Uefa označila kao "visokorizičnu" nakon konzultacija s policijom u Njemačkoj, Srbiji i Velikoj Britaniji.

Njemačka policija nije imala “konkretne obavještajne podatke, konkretne informacije” ali vjeruje da će “do 400 ili 500 srbijanskih huligana željnih nasilja otputovati u Njemačku, ali mi to ne znamo tačno i tako da je to trenutno naš problem”.

Dodao je: "Pretpostavljam da će nam najveći izazov biti identificirati nasilne, remetilačke skupine u ranoj fazi, odvojiti ih od miroljubivih navijača koji poštuju zakon, to će biti naš najveći izazov."

Više od 1.000 njemačkih policajaca bit će na dužnosti u nedjelju, uz podršku promatrača huligana i jedinice za razbijanje nereda, iako vodeni topovi neće biti raspoređeni.

(Ajdin B.)





0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.